Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2018 | Donderdag 4 januari

Help ons, o God van ons heil, omwille van de eer van Uw Naam; red ons en doe verzoening over onze zonden, omwille van Uw Naam.
Psalm 79 vers 9

Nieuw-Zeeland ligt bijna precies aan de andere kant van de wereldbol. ’t Is daar nu zomer. Een vrouw kwam er vast te zitten op een onbewoond eilandje. Ze zat er vier dagen. Er kwam geen hulp opdagen. Toen stak ze een bosje in brand. Er ging 13 hectare in vlammen op, maar zíj werd gered.

Daar ging het immers om. Ja, het gaat om de redding van mensen! Omdat alle mensen in Gods ogen zondaars zijn, hebben ze allemaal het oordeel verdiend. Gods liefde gaat echter naar alle mensen uit. Daarom heeft Hij een oplossing gezocht, opdat zij aan dat oordeel kunnen ontkomen. Hij zond Zijn eigen Zoon naar het kruis. Daar stierf Jezus Christus. Hij droeg de straf die wij hadden verdiend. Wie nu in Hem gelooft, worden de zonden vergeven. Hij wordt gered – door de Heere Jezus Christus, de Zaligmaker. Ja, God helpt. Hij redt mensen. Wilt u zich laten redden?

Hij redt mensen, omdat Hij hen liefheeft en gelukkig wil maken. Hij redt ook omwille van Zijn eigen eer. Hoe meer mensen Hij redt, door des te meer mensen wordt Hij geëerd en geprezen.

 

Het dagboek bestellen?