Het Rechte Spoor – 2018 | Donderdag 28 juni

Zij ging op een afstand zitten, zo ver als men met een boog kan schieten, want zij zei: Laat ik het kind niet zien sterven. Terwijl zij op een afstand zat, begon ze luid te huilen.
Genesis 21 vers 16

Het eiland Rusinga ligt in het Victoriameer in Kenia. Er wonen 25.000 mensen. Die hingen allemaal een muggenval op bij hun voordeur. De muggen worden door een menselijke geurstof gelokt en dan door een ventilator in een zak geblazen. Na drie jaar was het aantal gevallen van malaria er met zeventig procent gedaald.

Nu nog sterft elke minuut ergens op aarde een kind aan malaria. Ook voor Hagar was het vreselijk om haar kind te moeten zien sterven. Het is afschuwelijk een kind te moeten verliezen.

Denken we er wel eens over na wat het voor God moet zijn dat Zijn kinderen verloren gaan? Hij is de Schepper; daarom worden alle mensen Zijn kinderen genoemd. Hij heeft ze voortgebracht. Die wil Hij dan ook niet verliezen!

Door onze zonden zijn we van nature allemaal op de weg naar het verderf. God wil ons daarvan redden. Hij nodigt ons uit tot Hem te komen en in de Heere Jezus te geloven. Dán worden we echt Zijn kinderen en zijn we voor Hem behouden.

 

Het dagboek bestellen?

Geplaatst op Categorieën Homepage