Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2018 | Donderdag 13 december

Laten wij, die van de dag zijn, nuchter zijn, bekleed met het borstharnas van geloof en liefde, en met de hoop op de zaligheid als helm.
1 Thessalonika 5 vers 8

Een 63-jarige man stak de straat over en werd door een auto aangereden. Hij belandde op de motorkap en met zijn hoofd stootte hij door de voorruit. Het deerde de man achter het stuur niet. Hij reed gewoon door, met de zwaargewonde voetganger klem naast zich. Pas honderden meters verder wist een ander hem te laten stoppen. Hij was stomdronken. – Je kunt beter nuchter zijn. Daartoe roept de Bijbel ons op. Bedoeld is: vrij van alles wat onze harten bedwelmt.

Het is goed dat geloof, liefde en hoop ons kenmerken. Als we in geloofsvertrouwen op God onze weg gaan en liefde tot Hem en onze medemensen onze drijfveer is, worden we beschermd. Dat is als een harnas waardoor vijanden ons veel minder kunnen treffen.

Verder is sprake van de hoop op de zaligheid. Dat is niet het vurige hopen om misschien de zaligheid te ontvangen. Nee, het is de vreugde van de zekerheid dat we behouden zíjn, en tegelijk het verlangen naar de heerlijke toekomst bij Christus. Dát biedt ons bescherming.

 

Het dagboek bestellen?