Het Rechte Spoor – 2017 | Zaterdag 14 oktober

Voorwaar, voorwaar, Ik zeg u: Wie Mijn woord hoort en Hem gelooft Die Mij gezonden heeft, die heeft eeuwig leven en komt niet in de verdoemenis, maar is uit de dood overgegaan in het leven.
Johannes 5 vers 24

Op 14 oktober 2012 sprong Felix Baumgärtner uit de mand onder een heliumballon. Die zweefde op een hoogte van 39 kilometer. De Oostenrijker maakte een vrije val. Hij haalde de snelheid van 1.357 kilometer per uur. Duizelingwekkend! Toen ging de parachute van de stuntman open.

Adam overleefde zijn val niet. Hij viel in de zonde. Daardoor verloor hij de verbinding met God. Want God is heilig en kán daarom niet in contact staan met zondaars. Adam kwam onder het oordeel van de dood. Want het loon van de zonde ís de dood. De gevolgen van zijn zonde waren voor de mens vreselijk.

De Bijbel spreekt over de laatste Adam. Dat is Christus. Hij kwam om alles te herstellen. Hij stierf daartoe aan het kruis.

Wie nu in Hem gelooft, ontvangt het eeuwige leven. Hij gaat uit de dood over in het leven. De verbinding met God wordt hersteld. Ja, hij wordt zelfs Zijn kind. Zo wordt een diep gevallen zondaar hoog verheven tot aan Gods hart.

 

Het dagboek bestellen?