Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2017 | Zaterdag 11 november

Ook de rijke man stierf en werd begraven. En toen hij in de hel zijn ogen opsloeg, waar hij in pijn verkeerde, zag hij Abraham van ver.
Lukas 16 vers 23

Twee Zweden waren in november 2015 op zomervakantie in Australië. De twee 28-jarige mannen stapten ’s nachts in een winkelwagentje en reden een heuvel af. Ze haalden een geschatte snelheid van 80 kilometer per uur, maar botsten op een tegenligger, een auto. Eén van de twee was op slag dood.

Hoe kun je zo dom zijn: stuurloos en in razende snelheid, zonder rem, de berg af racen? Precies dát doen talloze mensen!

Ze leven maar door, zonder na te denken over hun bestemming. De dood? Het hiernamaals? Nee, dat schuiven ze weg. Ze willen pret maken. Ze willen van het leven genieten.

Wie zo’n levensinstelling heeft, zal inderdaad plots dood zijn en dan ontwaken in de plaats van pijn en kwelling. De rijke man uit onze dagtekst had het er ook van genomen, maar toen hij na zijn sterven z’n ogen opsloeg, was hij ver van de plaats van het geluk. Maar daar wil God ons juist zo graag hebben. Daarom vraagt Hij ons naar Hem te luisteren en Christus als Zaligmaker te aanvaarden.

 

Het dagboek bestellen?