Het Rechte Spoor – 2017 | Vrijdag 29 december

U bent onze brief (…), gekend en gelezen door alle mensen.
2 Korinthe 3 vers 2

Een prediker van het evangelie werkte enige tijd in een hem tamelijk onbekende stad in Amerika. Regelmatig sprak hij in publieke ruimtes tot de mensen; de uitnodigingen hingen door de hele stad.

Op een dag stapte hij in de bus van zijn onderkomen naar het centrum van de stad. Toen hij op zijn plaats zat, merkte hij dat de buschauffeur hem een dollar te veel had teruggegeven. Hij dacht: ‘Straks geef ik hem terug’. Daarna: ‘Ach, laat ook maar. Het is maar een dollar. Wat maakt dat nu uit!’

Bij de bushalte waar hij eruit moest, aarzelde hij even, maar gaf toen de chauffeur die éne dollar terug: ‘U hebt me daarnet een dollar te veel teruggegeven!’

De man glimlachte: ‘Bent u niet die nieuwe prediker? Ik heb al langer gedacht om eens naar uw boodschap te komen luisteren. Maar ik wilde eerst zien wat u deed als ik u te veel geld terug zou geven. Aanstaande zondag zal ik er zijn!’

Zó letten ongelovigen op ons! Laten we werkelijk een getuigenis, een brandende lamp voor de Heere Jezus zijn!

 

Het dagboek bestellen?