Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2017 | Maandag 25 december

Zo lief heeft God de wereld gehad, dat Hij Zijn eniggeboren Zoon gegeven heeft, opdat ieder die in Hem gelooft, niet verloren gaat, maar eeuwig leven heeft.
Johannes 3 vers 16

Een kerk in het Canadese Windsor wilde twee jaar geleden een ‘goede kerstdaad’ doen. Ze besloten niet een speciaal iemand daarvoor uit te kiezen, maar wilden een willekeurige pizzakoerier in het zonnetje zetten. Ze bestelden enkele pizza’s en gaven de bezorger een fooi van omgerekend ruim 1100 euro.

God gaf alles wat Hij had: Zijn eniggeboren Zoon. Hij had maar één Zoon. En Die betekende alles voor Hem. Toch zond Hij Hem naar de aarde, ja, naar het kruis. Daar stierf de Heere Jezus.

Het was Gods liefde tot de wereld dat Hij Zijn Zoon overgaf. Zijn liefde gaat naar álle mensen uit. Niemand kan zeggen: ‘God wilde mij niet’. Geen mens kan zeggen: ‘Voor mij was er geen redding’.

Voor alle mensen geldt Gods aanbod: wie in de Zoon van God gelooft, gaat niet verloren, maar heeft het eeuwige leven. Is dat niet iets geweldigs? De Bijbel zegt niet dat we dan misschien ooit in de toekomst dat eeuwige leven zullen krijgen. Nee, wie in Christus gelooft, hééft het, nu al, voor altijd!

 

Het dagboek bestellen?