Het Rechte Spoor – 2023 | Vrijdag 1 december

De wet van de HEERE is volmaakt, zij bekeert de ziel; de getuigenis van de HEERE is betrouwbaar, zij geeft de eenvoudige wijsheid.
Psalm 19 vers 8

Deze tekst maakt duidelijk waarom de satan en zijn helpers Gods Woord aanvallen en proberen weg te nemen: omdat de mens erdoor tot bekering wordt geleid en hij daardoor wijsheid ontvangt. Dat is juist wat die vorst van de duisternis wil verhinderen.

God heeft op wonderlijke wijze door alle eeuwen heen gewaakt dat de Bijbel niet verloren zou gaan. Vooral in de Middeleeuwen heeft de vijand vele pogingen gedaan om de Heilige Schrift uit te bannen – de Bijbel stond zelfs op de zwarte lijst van verboden boeken! –, maar God liet dat niet toe.

Mensen hebben wel handelgedreven met gevonden handschriften van de Bijbel en die duur verkocht, maar door alles heen zien we de hand van de Almachtige.

De belangrijke vraag blijft: Welke waarde heeft Gods Woord voor mij persoonlijk? Heeft het Woord mijn geweten geraakt en mijn hart getroffen? Ben ik tot inkeer gekomen en heb ik wijsheid ontvangen? Verwarmt Gods Woord mij als ik het lees?

Het dagboek bestellen?


De bijdrage in de verzendkosten bij één dagboekje is € 4,00.
Bestel er daarom twee, drie of vier; dan is de bijdrage maar € 5,00.
En u hebt wat moois om uit te delen!
Bestellingen vanaf zes dagboekjes worden gratis verzonden.