Het Rechte Spoor – 2023 | Donderdag 30 november

Wij zijn dan gezanten namens Christus, alsof God Zelf door ons smeekt. Namens Christus smeken wij: laat u met God verzoenen.
2 Korinthe 5 vers 20

Op maandagochtend 30 november 2020 reden al schaatsers op de fonkelnieuwe natuurijsbaan in Winterswijk. Na slechts één nachtje vorst. Onder de baan ligt een laag speciaal schuimbeton om de warmte van de aarde tegen te houden. Zo bevriest het water sneller en ontdooit het ijs langzamer. Met onbemande sproeiwagens was de bodem de hele nacht beneveld. De samenwerking met de Universiteit Twente had heel wat opgeleverd.

Of ze vóór de zondvloed ook geschaatst hebben? Alles wijst erop dat er toen nog geen sneeuw en ijs was. Ook geen regen. Wat moet het voor de mensen in Noachs dagen schrikken zijn geweest toen er opeens waterdruppels naar beneden vielen! Dat hadden ze nog nooit beleefd. En dan zó veel, en het hield maar niet op!

Toch had God ze door Noach laten waarschuwen, echt duidelijk genoeg. Zo roept Hij nu door het evangelie alle mensen op zich tot Hem te bekeren om aan het oordeel te ontkomen. Wie zich met God laat verzoenen, is voor eeuwig veilig.

Het dagboek bestellen?


De bijdrage in de verzendkosten bij één dagboekje is € 4,00.
Bestel er daarom twee, drie of vier; dan is de bijdrage maar € 5,00.
En u hebt wat moois om uit te delen!
Bestellingen vanaf zes dagboekjes worden gratis verzonden.