Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2017 | Zaterdag 23 september

Hij heeft ons voorbestemd om als Zijn kinderen aangenomen te worden, door Jezus Christus, in Zichzelf, overeenkomstig het welbehagen van Zijn wil.
Efeze 1 vers 5

Dat elk mens een eigen vingerafdruk heeft, weten we ondertussen allemaal. Het geldt zelfs voor eeneiige tweelingen. Daarmee zijn vingerafdrukken zelfs meer onderscheidend dan DNA. In Argentinië vond de eerste veroordeling op grond van vingerafdrukken plaats. Dat was al in 1892. Door een vingerafdruk werd de aanwezigheid van de dader op de plaats van het misdrijf aangetoond.

God heeft alle mensen uniek gemaakt. Geen twee zijn er gelijk. Hij doet niet aan massaproduktie, al hebben er reeds vele tientallen miljarden mensen op aarde geleefd. Zijn liefde gaat naar ieder persoonlijk uit: naar mij, ook naar u!

Soms zijn we in omstandigheden dat we denken: ‘Niemand houdt nog van mij!’ Dat is een vergissing. Voor God zijn we kostbaar. Hij heeft ons zó lief dat Hij Zijn enige Zoon in de dood heeft gezonden. Christus stierf in onze plaats, opdat we kinderen van God konden worden.

Is dat niet iets geweldigs? God heeft ons uitgekozen om Zijn kinderen te zijn!