Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2024 | Vrijdag 23 februari

Zie, gehoorzamen is beter dan slachtoffer.
1 Samuël 15 vers 22


‘Mama,’ vroeg een jongetje toen z’n moeder zijn cadeautje niet wilde aannemen, ‘waarom wilt u het niet hebben?’ Het was een mooi adresboekje voor haar verjaardag. Al wekenlang had hij zijn zakgeld opgespaard. Maar dat vond hij niet zo erg, want hij wilde z’n moeder graag blij maken. En nu wilde ze het niet hebben! Waarom dan niet? Z’n zusje had een naaidoosje gekocht en dat had ze toch ook aangenomen?!

’t Was Sems eigen schuld. De dag ervoor was hij ongehoorzaam en erg boos geweest op z’n moeder. Maar hij wilde niet om vergeving vragen. Daarom legde zij z’n cadeautje aan de kant: ‘Nee, m’n jongen!’ Boos liep hij weg en mompelde: ‘Dan moet ze het zelf maar weten’. Toch keek hij jaloers naar zijn zusje. Zíj was blij, híj niet. En na een poosje begreep hij waarom zijn moeder zo handelde. Hij ging naar haar toe en zei dat hij verkeerd had gedaan. Wat was z’n moeder daar blij mee; toen pakte ze zijn cadeautje uit!

Dáárom kan God de inspanningen van de mensen om zelf een weg naar de hemel te banen door goede werken, niet accepteren.Het dagboek bestellen?