Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2021 | Woensdag 10 november

Het woord van het kruis is voor hen die verloren gaan wel dwaasheid, maar voor ons die behouden worden, is het een kracht van God.
1 Korinthe 1 vers 18

In augustus 2018 stortte bij Genua in Italië de Morandi-brug in. In april 2020 was het weer raak. Zo’n 100 kilometer ten zuidoosten van hetzelfde Genua begaf een brug van een provinciale weg over de rivier de Magra het. De verbinding tussen de regio’s Ligurië en Toscane werd doorgesneden.

Goede bruggen zijn van groot belang. Tussen de mens en God bestaat er maar één. Maar die is dan ook volkomen betrouwbaar. Die brug is Jezus Christus.

Door onze zonden was een diepe kloof tussen ons en onze Schepper ontstaan, door niemand te overbruggen. Ook de grootste hoeveelheid goede werken hielp niet. Daardoor wordt niet één zonde uitgedelgd.

Alleen door het kruis van Christus is de kloof overbrugd. Daaraan heeft de Heiland het oordeel over de zonden gedragen. Zo zijn die voor altijd weggedaan.

Het is duidelijk: alleen door het kruis van Christus kunnen we de hemel binnengaan. Alleen wie in Hem gelooft, wordt behouden en komt in verbinding met God. Als Zijn kind hoort hij in de hemel thuis.

 

Het dagboek bestellen?