Het Rechte Spoor – 2021 | Maandag 15 maart

Hij zal (…) gepijnigd worden in vuur en zwavel voor het oog van de heilige engelen en van het Lam. En de rook van hun pijniging stijgt op tot in alle eeuwigheid.
Openbaring 14 vers 10 en 11

Vandaag twee jaar geleden reed een man in een shovel naar Gendt, vlakbij Nijmegen. Hij was op weg naar een woning in de Henri Dunantstraat. Die ging hij te lijf. Hij sloopte de dakkapel. De schade aan het dak en de voorgevel was enorm. Hij reed gewoon met zijn graafmachine op rupsbanden over geparkeerde auto’s heen. De vrouw in het huis bleef ongedeerd. De oorzaak? Relatieproblemen.

Wat een ellende kan een verbroken verhouding iemand opleveren! Als een mens de verbinding met God opgeeft, is die ellende niet te overzien. Letterlijk, want de gevolgen zijn eeuwig. Nooit komt in de hel het einde van de pijniging in zicht. Dat is niet te bevatten. Er zijn geen woorden voor. Maar het zal moeten gebeuren. Zó heilig is God. Dat onderschatten we altijd weer. We denken er graag aan dat Hij liefde is, maar Hij is ook licht.

Juist omdat Hij liefde is, heeft Hij het voor alle mensen mogelijk gemaakt om aan dat oordeel te ontkomen. Vlucht dan ook tot Hem!