Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2021 | Donderdag 6 mei

Ik, de HEERE, heb U geroepen in gerechtigheid (…) om blinde ogen te openen.
Jesaja 42 vers 6 en 7

Katy Smith woont in het Engelse Newcastle. Ze is slechtziend. Een blindengeleidehond is een vertrouwd beeld, maar zij leidt een paard op. De bijna twee jaar oude Digby is van een klein ras. Haar stadsgenoten keken er in het begin wel van op, maar Katy neemt het minipaard overal mee naartoe. Zo leert hij met alle dingen omgaan.

De eeuwige God heeft Zijn Zoon geroepen en Hem naar de aarde gezonden, onder andere om blinden ziende te maken. Onder de duizenden die Jezus Christus genas, waren velen die blind waren.

In geestelijk opzicht is elk mens blind. Hij is van nature ver van God verwijderd en leeft dan ook in de duisternis. Hij ziet geen hand voor zijn ogen.

De Heere Jezus Christus is het waarachtige Licht. Wie tot Hem komt en in Hem gelooft, gaat het licht binnen. De schellen vallen van zijn ogen. Hij leert zichzelf zien zoals hij is: een zondaar. Hij leert God kennen, in Zijn heiligheid en liefde. Hij leert Christus kennen en Zijn volmaakte verzoeningswerk aan het kruis. En hij leert begrijpen wat een genade God hem heeft bewezen!