Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2020 | Woensdag 30 september

Hoop op God, want ik zal Hem weer loven voor de volkomen verlossing van Zijn aangezicht.
Psalm 42 vers 6

Vandaag twee jaar geleden zweefde een heteluchtballon bij het Duitse Bottrop door de lucht. De zes ballonvaarders genoten. Rond zes uur ’s avonds botste de ballon tegen een enorme hoogspanningsmast. Hij bleef hangen op een hoogte van 75 meter. De stroom werd van de leidingen gehaald. Brandweerlui klommen naar boven. Ze zetten de mand stevig vast. De inzittenden werden abseilend veilig naar beneden gebracht. Niemand raakte gewond; enkelen waren wel erg van streek.

Zouden ze God hebben geloofd voor hun verlossing? Prijzen wij Hem ervoor dat Hij ons van onze zonden heeft verlost? Dat Hij ons heeft vrijgemaakt uit de klauwen van de boze en uit de macht van de wereld? Dat Hij ons heeft bevrijd van het eeuwige oordeel?

Wij allen die in de Heere Jezus geloven, hebben enorm veel reden om God de Vader te loven en te prijzen. Ook om Zijn Zoon, onze Heere Jezus Christus, te danken. Want God heeft het plan uitgedacht en Zijn Zoon heeft het uitgevoerd. Hij gaf Zijn eigen leven op het kruis van Golgotha.

 

Het dagboek bestellen?