Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2019 | Zaterdag 23 maart

Waar kan ik Uw Geest ontgaan, waar Uw aangezicht ontvluchten?
Psalm 139 vers 7

In mei vorig jaar werd door drie mannen in een café in Rotterdam ingebroken. De politie werd gewaarschuwd. De drie sloegen op de vlucht. Eén wilde door een nauwe doorgang tussen twee muren ontkomen, maar kwam vast te zitten. Hij kon niet voor- en niet achteruit. De brandweer kwam om hem te bevrijden; en de politie stond klaar om hem op te sluiten.

Zo loopt uiteindelijk iedereen vast die probeert zijn Schepper te ontlopen. Je kunt wel denken slim te zijn, maar niemand ontkomt aan God. Waar zouden we Hem kunnen ontvluchten? Op de noordpool of in Siberië? In een diepe kelder of in een onderzeeër? Het is allemaal te belachelijk voor woorden.

God ziet alles. Als Hij het moment gekomen acht, zendt Hij Zijn engelen. Ieder komt dan voor Hem te staan. Dat is afschuwelijk, want met onze zonden kúnnen we voor Hem niet bestaan. Dan volgt het eeuwige oordeel. Er is slechts één manier om daaraan te ontkomen: door juist nu naar God toe te gaan en je schuld te erkennen. Dan kan God ons die kwijtschelden. Dat doet Hij graag! Zijn liefde gaat naar alle mensen uit om hen eeuwig gelukkig te maken.

 

Het dagboek bestellen?