Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2019 | Donderdag 19 december

Toen stond Job op en scheurde zijn bovenkleed, schoor zijn hoofd, viel op de aarde en boog zich neer. en hij zei: Naakt ben ik uit de buik van mijn moeder gekomen en naakt zal ik daarheen terugkeren. De HEERE heeft gegeven en de HEERE heeft genomen; de Naam van de HEERE zij geloofd!
Job 1 vers 20 en 21

Twee Rotterdammers reden in hun auto over de Kruiskade. Agenten gaven de twee een stopteken en doorzochten de wagen. In de kofferbak lag een boodschappentas. Die zat vol met bankbiljetten van vooral 10 en 20 euro. Het was met elkaar 420.000 euro.

Ze konden er geen goede verklaring voor geven. Na het verhoor deden ze er afstand van. Ze waren het kwijt. Net als hun auto.

Zo gaat het met alle aardse rijkdom. Hooguit tot je sterft, heb je er iets aan. Maar vaak genoeg gaat het al tijdens het leven verloren. Dat overkomt niet alleen misdadigers. Het overkwam ook de vrome Job.

Hij verloor in één dag al zijn bezittingen en zijn tien kinderen. Onvoorstelbaar! Toch was hij rijk in God, want hij kon het in Zijn handen leggen. Als we tegenspoed en moeilijke dingen in het leven uit Zijn hand kunnen aanvaarden, zijn we rijke, gelukkige mensen!

 

Het dagboek bestellen?