Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2019 | Donderdag 14 maart

Haast U, o God, om mij te redden; Heere, kom mij spoedig te hulp.
Psalm 70 vers 2

In maart 2017 was een monteur bezig. Hij verving een deurslot in een ruimte achter een geldautomaat. Daarbij kwam hij vast te zitten. Z’n mobieltje had hij niet bij zich. Hoe moest hij om hulp vragen? Hij duwde briefjes met een noodkreet door de uitgiftegleuf van de automaat. Voorbijgangers dachten eerst dat het een grap was, maar na een tijdje waarschuwde toch iemand de politie. Zo werd de man bevrijd.

Elk mens zit vast, opgesloten in de ellende van zijn zonden – en niet in staat om zichzelf te bevrijden. Veel mensen beseffen dat zelf niet. En van hen die het wel beseffen, geven velen het niet openlijk toe. Maar dat verandert er niets aan.

Hebt u ingezien dat u een zondaar bent en daarom Gods oordeel verdient? Hebt u ervaren dat u zichzelf niet kunt verbeteren en verlossen? Dat heeft Gods Geest in uw hart gewerkt.

Er is een oplossing: roep in uw nood tot God! Hij laat nooit iemand staan die tot Hem om redding roept. We hoeven Hem niet aan te sporen om te hulp te komen, want Hij staat klaar en zal direct verhoren en redden!

 

Het dagboek bestellen?