Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2018 | Vrijdag 21 september

Hij is de rots, Wiens werk volmaakt is, want al Zijn wegen zijn een en al recht. God is waarheid en geen onrecht; rechtvaardig en waarachtig is Hij.
Deuteronomium 32 vers 4

Een rots is onwankelbaar. Zo is God de Eeuwige. Zijn liefde en goedheid veranderen niet. Ook niet door de slechtheid van de mensen. De mening van de mensen verandert, maar dat beïnvloedt Zijn gerechtigheid en gedachten niet. Alles op onze aardbol is in beweging. Veranderingen lijken wel steeds sneller te gaan. Bij God vinden we rust en geborgenheid, omdat Zijn liefde eeuwig is.

Hij bestuurt alles: het enorme heelal en het grote wereldgebeuren, maar ook het leven van elk van Zijn schepselen. Hij maakt daarbij geen fouten. Dat is eenvoudig onmogelijk. Ook daarin is Hij volmaakt. Het kan best zijn dat we niet begrijpen waarom Hij bepaalde dingen doet of toelaat. Toch weten we het zeker: Zijn wegen zijn goed. Daarop mogen we vertrouwen. Daarin vinden we rust.

Nu zijn we nog onderweg. Als we kinderen van God zijn, is de hemel het einddoel van onze levensreis. Als we daar zijn aangekomen, zal Hij ons hele leven aan ons laten zien. Dan zullen we begrijpen dat Hij alles werkelijk goed heeft gedaan!

 

Het dagboek bestellen?