Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2018 | Maandag 5 november

Vertrouw op Hem te allen tijde, volk; stort uw hart uit voor Zijn aangezicht. God is voor ons een toevlucht.
Psalm 62 vers 9

Een gepensioneerde zakenman uit het Vlaamse Keerbergen reed door Brussel. Zijn tomtom gaf aanwijzingen. Die volgde hij netjes op. ‘Links houden, alstublieft’. Zo reed de Range Rover een tramtunnel in. Na een rit van drie kilometer kwam hij op het ondergrondse spoor muurvast te zitten tussen twee betonnen wanden. Hij was doodsbang dat er een tram met hoge snelheid op z’n wagen zou klappen, maar het liep goed af.

Wat moet je doen als je helemaal ‘vastzit’? Als je bent vastgelopen in het leven? Als je op school gepest wordt en eenzaam bent? Als het niet lukt met je studie of op je werk? Als je huwelijk op de klippen is gelopen? Gewoon, als je niet weet hoe het verder moet?

In alle problemen kunnen we naar God de Vader gaan. We mogen ons hart voor Hem uitstorten. Dat is: Hem alles zeggen wat ons benauwt. Hij luistert naar ons en begrijpt ons. Hij wil ook helpen. Dat wil niet zeggen dat Hij direct alle problemen uit de wereld helpt. Nee, maar Hij wil ons helpen ze te dragen en toch gelukkig te zijn in Hem!

 

Het dagboek bestellen?