Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2018 | Maandag 3 december

Daarom, zoals de Heilige Geest zegt: Heden, indien u Zijn stem hoort, verhard dan uw hart niet.
Hebreeën 3 vers 7 en 8

Als kinderen zijn we ermee opgegroeid: op elke eerste maandag van de maand, om klokslag twaalf uur, loeien de sirenes. Steeds om te testen of het alarmsysteem nog werkt. Allang is er sprake van dat het wordt veranderd. Waarschuwingen via het internet en de mobieltjes moeten het oude systeem vervangen. Als datum daarvoor is 1 januari 2020 geprikt. Dus na vandaag loeit nog twaalf keer de sirene.

God waarschuwt de mensen ook steeds weer. Maar Hij zegt niet hoe vaak nog. Daarom dringt Hij er altijd op aan: ‘Bekeer je vandaag!’ God zegt nooit: ‘Maak de keus morgen maar’. Dan kan het immers te laat zijn. Daarom kan het geen uitstel lijden.

Mensen hebben nogal eens de neiging om weinig geduld te hebben. Wat ze willen, moet vandaag. Dat kan niet tot morgen wachten. En als het toch vandaag niet lukt, worden ze sikkeneurig.

In het leven moeten we geduld leren. Dat maakt veel dingen heel wat makkelijker. Maar als het gaat om de bekering tot God, is geduld niet op zijn plaats. Treuzel niet, stel niet uit, ga tot God!

 

Het dagboek bestellen?