Het Rechte Spoor – 2018 | Maandag 25 juni

Hij zei tegen Jezus: Heere, denk aan mij, als U in Uw Koninkrijk gekomen bent. En Jezus zei tegen hem: Voorwaar, zeg Ik u, heden zult u met Mij in het paradijs zijn.
Lukas 23 vers 42 en 43

De Parker County Jail is een gevangenis in de Amerikaanse staat Texas. Acht gevangenen daar waren net met handboeien om in een ondergrondse ruimte gezet. Toen zakte hun bewaker in elkaar. Hij kreeg een hartaanval. De acht bedachten zich geen moment. Met hun gebonden handen gaven ze hem hartmassage en met zijn radio sloegen ze alarm. Zonder hun hulp was de bewaker zeker overleden, meldde de gevangenisdirecteur later.

De rover aan het kruis had ook hulp nodig. Hij werd bedreigd door het eeuwige oordeel van God. Hij vroeg hulp en kreeg hulp: van een Gevangene. Een ter dood Veroordeelde redde hem. Het was de Gekruisigde, Jezus Christus.

Hij was met Zijn beide handen aan het ruwe hout vastgespijkerd, een toonbeeld van machteloosheid. Moest Híj verlossen? Kon Hij te hulp schieten? Ja! Juist omdat Hij aan het kruis heeft gehangen, kan Hij ons verlossen van onze zonden. Want aan dat vloekhout droeg Hij de straf in onze plaats.

 

Het dagboek bestellen?