Het Rechte Spoor – 2017 | Zondag 3 december

De heer van de wijngaard zei: Wat zal ik doen? Ik zal mijn geliefde zoon sturen (…) Toen zij hem buiten de wijngaard geworpen hadden, doodden zij hem.
Lukas 20 vers 13 en 15

De heer had al heel wat slaven naar de pachters gestuurd: hij wilde zijn deel van de opbrengst. Maar ze werden allemaal afgewezen, schandelijk behandeld en verwond. Uiteindelijk had hij alleen nog maar zijn geliefde zoon.

Hij maakte een vergissing toen hij dacht dat de pachters zijn zoon zouden ontzien. Hij werd als de erfgenaam juist bewust en weloverwogen uit de weg geruimd.

God vergiste Zich nĂ­et toen Hij Zijn Eniggeborene in de wereld zond. Hij wist hoe de Heere Jezus ontvangen zou worden. Buiten de muren van de stad Jeruzalem werd Hij gekruisigd. Inderdaad, binnen het centrum van de joodse godsdienst was voor de Christus van God geen plaats. De liefde van God was Zijn motief om Zijn Zoon af te staan.

Het was ook van de Heere Jezus geen vergissing toen Hij naar de aarde kwam om verloren mensen te hulp te schieten. Hij wist dat Hij afgewezen en gekruisigd zou worden. Zijn grote liefde bewoog Hem echter dat lijden te ondergaan.

 

Het dagboek bestellen?