Het Rechte Spoor – 2017 | Woensdag 8 november

Laten wij waakzaam en nuchter zijn.
1 Thessalonika 5 vers 6

In de Amerikaanse stad Omaha is een dierentuin. Het lukte een vrouw daar een keer ’s avonds binnen te dringen. Ze was onder invloed van drugs. Ze wilde een tijger aaien. Daar was het roofdier niet van gediend. Hij beet haar in de hand. Haar verwondingen waren ernstig.

Als je niet nuchter bent, zie je de gevaren vaak niet zo scherp. Dat kan vervelende gevolgen hebben: van een afgezette hand tot een verloren ziel. Dat laatste is het gevolg als een mens niet veiligheid en bescherming bij de Heere Jezus Christus zoekt.

Er dreigt een groot gevaar: het oordeel van God. Hij is immers heilig en wij mensen zijn zondaars. Daarom staat het vast: de straf moet en zal worden uitgeoefend. Die straf is het oordeel in de eeuwige vuurzee. Er is geen groter gevaar denkbaar.

Gods tegenstander, de duivel, heeft van alles om de ogen van de mensen daarvoor te sluiten. Hij laat ze het liefst hun hele leven als in een roes doorbrengen. Maar het einde is vreselijk.

Daarom roept de Bijbel ons op om wakker en nuchter te worden. Om het gevaar te zien. En om onze toevlucht tot God en Christus te nemen!

 

Het dagboek bestellen?

Geplaatst op Categorieën Homepage