Het Rechte Spoor – 2017 | Donderdag 5 oktober

Deze mag u wel eten van alle gevleugelde insecten die op vier poten gaan en die naast hun poten een stel springpoten hebben om daarmee over de grond te springen.
Leviticus 11 vers 21

Een vlo kan enorme sprongen maken. Dat wil natuurlijk zeggen: in vergelijking met zijn eigen grootte. Hij springt 350 keer zo ver als zijn lichaam lang is. Als een volwassen mens dat zou kunnen, zou hij meer dan 600 meter ver kunnen springen!

God had Zijn volk Israël precies laten weten welke dieren rein en welke dieren onrein waren. Als het over de gevleugelde insecten ging: als ze springpoten hadden en dus grote sprongen konden maken, waren ze rein.

Daarin zit een les. Zijn wij in staat om ‘sprongen’ te maken? Om los te komen van het aardse?

Als mensen zitten we daar vaak tamelijk aan vast. Soms muurvast. Natuurlijk hebben dingen van hierbeneden hun waarde, maar in vergelijking met de dingen van de eeuwigheid vallen ze toch in het niet. Het is nodig om dat werkelijk te beseffen. Om meer te denken aan het hiernamaals. Alles op aarde vliegt voorbij, in een sneltreinvaart. Gods kinderen mogen eeuwig bij Hem wonen, maar we willen daar toch niet met lege handen aankomen?

 

 

Het dagboek bestellen?