Het Rechte Spoor – 2017 | Dinsdag 21 november

Weet je hoe de wolken zweven? Ken je de wonderen van Hem Die volmaakt in kennis is?
Job 37 vers 16

God bedoelde met Zijn vraag aan Zijn knecht Job de wonderen van de schepping. We kunnen die daarnaast ook figuurlijk toepassen.

Waarom hangen er zo vaak donkere wolken boven ons hoofd? Weten we altijd waarom moeilijkheden op onze weg komen? Vaak niet. Weten we soms wanneer de wolken voorbijgedreven zullen zijn en het weer licht wordt? Dat helemaal niet. We moeten dat overgeven aan Hem Die alles bestuurt.

Hij is “volmaakt in kennis”. Dus, Hij vergist Zich nooit. Of Hij nu dreigende onweerswolken laat opkomen, of dat Hij ze met kracht wegblaast, één ding staat vast: in Zijn grote wijsheid kan Hij geen fouten maken. Dat mag ons rust geven.

De wolken die het in ons leven soms donker maken, bestaan uit water. Dat spreekt van de zegen die God voor ons heeft. In het Midden-Oosten waar de Bijbel is opgetekend, was iedere regenbui welkom. Dat water uit de hemel betekende nieuw leven en verkwikking. Het was een zegen.

Zo wil God moeilijke dingen in ons leven gebruiken om ons geestelijk rijker te maken. Hij wil ons zegenen en dichter bij Zichzelf brengen.

 

Het dagboek bestellen?

Geplaatst op Categorieën Homepage