Het Rechte Spoor – 2024 | Zaterdag 24 februari

Toen zei Amazia tegen de man Gods: Maar wat dan te doen met de honderd talent (…)? Daarop zei de man Gods: De HEERE heeft u veel meer te geven dan dit.
2 Kronieken 25 vers 9


De Vlaamse schilder Antoon van Dijck werkte tussen 1615 en 1618 met Peter Paul Rubens in Antwerpen. Eén van z’n schilderijen stond jarenlang in een schuurtje, ergens in de Amerikaanse staat New York. Zo’n 25 jaar geleden ontdekte een verzamelaar het en kocht het voor 600 dollar. Vorig jaar werd het bij veilinghuis Sotheby’s te koop aangeboden. Er werd 3,1 miljoen dollar voor neergeteld.

Het zou best wel leuk zijn als wij op de vliering of in een verloren hoekje ook zo’n schilderstuk hadden staan, toch? Wie krijgt niet graag zo’n bedrag op z’n bankrekening bijgeschreven?

God geeft veel meer! Niet ‘alleen maar’ 100 talenten zilver – dat is 3.000 kilogram, dus een vermogen! –, maar schatten die een innerlijke waarde hebben. Hoe zou je de waarde van rust voor je hart en geweten moeten becijferen? Hoe druk je uit hoe oneindig waardevol het is om een kind van God te zijn? Door het geloof in de Heere Jezus wordt dit waarheid. Voor die onmetelijke rijkdom danken we Hem eeuwig.



Het dagboek bestellen?