Het Rechte Spoor – 2024 | Dinsdag 16 januari

Toen verborgen Adam en zijn vrouw zich voor het aangezicht van de HEERE God te midden van de bomen in de hof.
Genesis 3 vers 8

De moderne mens kent het woord ‘zonde’ nauwelijks nog zoals God het gebruikt. Het woord dat met ‘zonde’ wordt vertaald, betekent: ‘je doel missen’. Omdat het eerste mensenpaar naar de stem van de satan luisterde en Gods gebod overtrad, liep de mens zijn eigenlijke doel mis. Het was Gods bedoeling dat Zijn schepsel in harmonie en gemeenschap met Hem zou leven; de zonde maakte dat onmogelijk.

Er bestaat sindsdien een diepe kloof tussen de mens en God. Daarnaast zijn door de zonde de verhoudingen tussen de mensen onderling verstoord. Alle ruzies en oorlogen bewijzen het.

Gelukkig wil God de gemeenschap met Zijn schepselen herstellen. Daarom zond Hij Zijn Zoon, Jezus Christus, als Zaligmaker naar ons toe. Nadat Hij op het kruis was gestorven en zo het verlossingswerk had volbracht, scheurde de voorhang in de tempel in Jeruzalem. Daarmee liet God zien dat de weg tot Hem open was. Door de dood en de opstanding van de Heere Jezus is de toegang tot God vrij. Ieder die wil, mag nu tot God gaan om zelfs Zijn kind te worden.

Het dagboek bestellen?