Het Rechte Spoor – 2023 | Maandag 11 december

De vrouw zag dat die boom goed was om ervan te eten en dat hij een lust was voor het oog, ja, een boom die begerenswaardig was om er verstandig door te worden.
Genesis 3 vers 6

We hebben allemaal wel eens Chinese ‘letters’ gezien, zonder dat we er iets van begrepen. Het zijn meer tekeningen en ze worden karakters genoemd.

Het karakter voor ‘begeren’ bestaat uit drie tekens: het teken voor ‘vrouw’ en twee keer het teken voor ‘boom’. Opmerkelijk, hè? De Chinees die duizenden jaren geleden een karakter moest ontwerpen dat de betekenis van ‘begeren’ heeft, koos de tekening van een vrouw bij twee bomen.

Het is de oerzonde: iets begeren wat God verboden heeft. De vruchten van die boom waren echt niet slecht, want al het geschapene was zeer goed. Het punt was alleen: God had gezegd dat ze die vrucht niet mochten eten. Hij verlangt gehoorzaamheid. Het was een test voor de mens – en hij zakte als een baksteen.

Onze God en Vader verwacht ook van ons dat we gehoorzaam doen wat Hij zegt. In de Bijbel leren we Zijn wil kennen. Die te doen, is gezegend!

Het dagboek bestellen?


De bijdrage in de verzendkosten bij één dagboekje is € 4,00.
Bestel er daarom twee, drie of vier; dan is de bijdrage maar € 5,00.
En u hebt wat moois om uit te delen!
Bestellingen vanaf zes dagboekjes worden gratis verzonden.