Het Rechte Spoor – 2024 | Zaterdag 12 oktober

Leid mijn ziel uit de gevangenis om Uw Naam te loven.
Psalm 142 vers 8

In de gevangenis in Alphen aan den Rijn deed een man een ontsnappingspoging. Het ging op de ouderwetse manier: er hing een touw van aan elkaar geknoopte lakens vanaf het dak naar de buitenmuur. De man wist de ruit en tralies van zijn cel te verwijderen en naar buiten te klimmen. Binnen de muren van de gevangenis was hij echter alweer het haasje.

Wat is de beste manier om uit de gevangenis te komen? Geloven in de Heere Jezus! – Onze zielen zitten opgesloten. We zijn in de macht van de zonde en de boze. Wie kan ons bevrijden? Christus alleen!

Dus als we Hem om genade en verlossing vragen, bevrijdt Hij ons. Hij leidt onze zielen uit die donkere gevangenis. We komen in de vrijheid. We zijn verlost van de overheersing van de satan. De zondige natuur heeft z’n heerschappij over ons verloren. We zijn vrij!

Wat doen we met die vrijheid? We gebruiken die om de Naam van God en die van de Heere Jezus te loven. Dat is toch logisch? God offerde voor onze bevrijding Zijn Zoon op en de Heere Jezus legde er Zijn leven voor af. Daarvoor willen we Hen toch danken en prijzen. Dat doen we nu al en tot in eeuwigheid!


Het dagboek bestellen?


De bijdrage in de verzendkosten bij één dagboekje is € 4,00.
Bestel er daarom twee, drie of vier; dan is de bijdrage maar € 5,00.
En u hebt wat moois om uit te delen!
Bestellingen vanaf zes dagboekjes worden gratis verzonden.