Het Rechte Spoor – 2024 | Dinsdag 8 oktober

Kostbaar is in de ogen van de HEERE de dood van Zijn gunstelingen.
Psalm 116 vers 15

‘Het was een mooie manier om te sterven; zó heeft hij het altijd gewild!’ – Dat wordt regelmatig gezegd als iemand plotseling is gestorven, zonder een lange lijdensweg. Volkomen onverwacht kwam de dood. De overledene heeft het zelf niet eens gemerkt. Velen hopen op zo’n einde.

Het is niet het belangrijkste op welke wijze je sterft. Het gaat erom in welke verhouding je op dat moment tot God staat. Op welke manier een mens ook sterft, als hij tijdens zijn leven geen rekening met de Schepper heeft gehouden, is het sterven een ramp. Want ná de dood is het niet meer mogelijk vrede met God te verkrijgen. Daarvoor moeten we in dít leven zorgen.

De Heere Jezus Christus behaalde op het kruis de overwinning. Wie nu Zijn zijde kiest en achter Zijn bloed schuilt, weet dat de dood zijn verschrikking heeft verloren. Het sterven is zelfs winst geworden voor allen die de Heere Jezus als hun Heiland liefhebben. Want voor hen is de dood de poort naar de hemel geworden. Hij brengt ons bij onze Zaligmaker Die uit liefde tot ons Zijn leven gaf.


Het dagboek bestellen?


De bijdrage in de verzendkosten bij één dagboekje is € 4,00.
Bestel er daarom twee, drie of vier; dan is de bijdrage maar € 5,00.
En u hebt wat moois om uit te delen!
Bestellingen vanaf zes dagboekjes worden gratis verzonden.