Het Rechte Spoor – 2024 | Maandag 7 oktober

Wanneer u de ark van het verbond van de HEERE, uw God, ziet, en de Levitische priesters die hem dragen, moet u vanaf uw plaats opbreken en hem volgen. Er moet echter een afstand zijn tussen u en de ark van ongeveer tweeduizend el lengte. U mag er niet dichter bij komen.
Jozua 3 vers 3 en 4

Op de heide bij Laren lopen bruine Schotse Hooglanders en witte Charolais runderen. Een man maakte foto’s van de mooie beesten, maar kwam te dichtbij. Een Charolais voelde zich bedreigd en gaf hem een stoot. Die kwam best aan; die dieren wegen 400 kilogram. De man verloor kort het bewustzijn en moest daarna naar het ziekenhuis.

De Israëlieten moesten een afstand van ongeveer een kilometer houden tussen zichzelf en de ark. Want daarin woonde God, de Heilige. Ze waren Zijn volk, maar toch verlangde Hij eerbied en ontzag.

Wij allen die in de Heere Jezus geloven, zijn Gods kinderen geworden. Hij is onze Vader en we hebben de vrije toegang tot Hem. We spreken Hem als onze Vader aan en mogen altijd tot Hem bidden. Maar anderzijds is het ook voor ons nodig dat we diep respect en groot ontzag voor Hem hebben. Hij is de eeuwige God, wij zijn maar nietige mensjes.


Het dagboek bestellen?


De bijdrage in de verzendkosten bij één dagboekje is € 4,00.
Bestel er daarom twee, drie of vier; dan is de bijdrage maar € 5,00.
En u hebt wat moois om uit te delen!
Bestellingen vanaf zes dagboekjes worden gratis verzonden.