Het Rechte Spoor – 2024 | Maandag 30 september

God, Die de doden levend maakt, en de dingen die niet zijn, roept alsof zij zijn.
Romeinen 4 vers 17

De Engelse sterrenkundige Fred Hoyle stelde op een congres in 1981: ‘De kans dat hogere levensvormen zouden zijn ontstaan door evolutionaire processen, is vergelijkbaar met de kans dat een wervelstorm door een schroothoop raast en uit de spullen die daar liggen, een Boeing 747 in elkaar zet’.

Wat hij bedoelde, klopt helemaal: het leven is niet door evolutie ontstaan. Het is er altijd geweest of het is gemaakt door een hogere macht. Hoyle drukte zich alleen wat zwakjes uit. De kans dat zo’n wervelstorm per ongeluk een modern vliegtuig of een simpele vlieger in elkaar blaast, is verschrikkelijk klein. Maar theoretisch zou het kunnen.

Wie echter denkt dat toevallig uit het niets leven kan ontstaan, weet niet wat leven is. Alleen al ons lichaam: dat is ontelbaar vele keren ingenieuzer dan het meest ingewikkelde ruimtevaartuig. Maar dan ons innerlijke leven, onze ziel, ons geweten, onze psyche: dat kan inderdaad alleen maar het werk zijn van – om het met Hoyle te zeggen – ‘een hogere macht’. Het is God Zelf. Hij riep de dingen die niet waren. Hij sprak, en het was er.


Het dagboek bestellen?


De bijdrage in de verzendkosten bij één dagboekje is € 4,00.
Bestel er daarom twee, drie of vier; dan is de bijdrage maar € 5,00.
En u hebt wat moois om uit te delen!
Bestellingen vanaf zes dagboekjes worden gratis verzonden.