Het Rechte Spoor – 2024 | Vrijdag 13 september

Toen Hij het stuk brood ingedoopt had, gaf Hij het aan Judas Iskariot, de zoon van Simon. En met het nemen van het stuk brood voer de satan in hem. Jezus dan zei tegen hem: Wat u wilt doen, doe het snel.
Johannes 13 vers 26 en 27

Dertien wordt door velen gezien als ongeluksgetal. In heel wat hotels ontbreekt de dertiende verdieping. Er zijn ook geen kamers met nummer 13. In vliegtuigen zie je ook zelden een stoelenrij 13. Als de dertiende van de maand ook nog een vrijdag is, is het helemaal raak. Vrijdag, de dertiende – waar komt zo’n bijgeloof vandaan? Heeft het te maken met het ‘laatste avondmaal’? Er waren dertien aanwezig: de Meester en Zijn twaalf discipelen. Het was op een vrijdag. Wij zouden zeggen: donderdagavond, maar bij de Joden begon de dag al de avond ervoor. Die maaltijd liep uit op verraad en de kruisiging van de Heiland.

Als mensen hun geloof in God kwijtraken, komt er bijgeloof voor in de plaats. Voor ons die geloven, is die vrijdag van Golgotha juist de dag waarop ons geluk werd bewerkstelligd! Ons bedreigde immers het eeuwige onheil in de hel, maar door het kruis van Christus heeft Hij voor ons de weg naar het heil geopend. Ons ware geluk heeft Hij daar bewerkt!


Het dagboek bestellen?


De bijdrage in de verzendkosten bij één dagboekje is € 4,00.
Bestel er daarom twee, drie of vier; dan is de bijdrage maar € 5,00.
En u hebt wat moois om uit te delen!
Bestellingen vanaf zes dagboekjes worden gratis verzonden.