Het Rechte Spoor – 2024 | Vrijdag 6 september

Er is soms een weg die iemand recht schijnt, maar het einde ervan zijn wegen van de dood. 
Spreuken 14 vers 12

De generaal van Syrië, Naäman, was melaats. Op raad van een jong meisje uit Israël dat slavin van zijn vrouw was, reisde hij naar de profeet Elisa om gezond te worden. Hij stond met zijn gevolg voor de deur en dacht met veel eer ontvangen te worden. De enige die hij echter zag, was de knecht van de profeet. Die gaf hem de boodschap om zich zeven keer in de Jordaan te wassen. Dan zou hij gezond zijn. Dat verhaal staat in 2 Koningen 5.

Gelukkig kreeg Naäman van z’n knechten goede raad, anders was hij kwaad naar zijn land afgereisd en een zekere en afschuwelijke dood gestorven. Omdat hij deed wat God hem door de profeet had gezegd, werd hij gezond. Hij moest wel van zijn ‘troon’ afkomen en afdalen in het water van die verachte rivier. Maar wat een bevrijding uit de macht van de dood en wat een blijdschap over zo’n genezing!

Ieder mens die niet gewassen wil worden door het bloed van de Heere Jezus Christus, is ten dode opgeschreven, ja, voor eeuwig verloren. Hebt u al gedaan wat God u door het evangelie opdraagt, en in de Heere Jezus geloofd?