Het Rechte Spoor – 2024 | Dinsdag 3 september

Toen vormde de HEERE God de mens uit het stof van de aardbodem en blies de levensadem in zijn neusgaten; zo werd de mens tot een levend wezen. 
Genesis 2 vers 7

Een chirurg spotte: ‘Ik heb al in veel lichamen van levende mensen gesneden en ze onderzocht, maar een ziel ben ik nog nooit tegengekomen’. – Wat een onzin! Hij hield alleen rekening met dingen die hij met een mes kon opensnijden en onder de microscoop kon zien. De onzichtbare dingen die hijzelf ook bij zich droeg, zoals zijn geweten, de herinnering aan zonden die hij lang geleden had gedaan, zijn wensen, daarmee hield hij geen rekening.

Heeft ooit iemand in het lichaam de liefde, de haat en de wraak ontdekt? Toch zijn dit allemaal werkelijk aanwezige machten. Ze wonen in de mens en beheersen zijn leven.

De mens heeft een ziel en de Heere Jezus heeft gezegd dat Hij in staat is die ziel rust te geven. Hij heeft echter ook over God gesproken Die zowel de ziel als het lichaam van een mens kan verderven in de hel.

Hoe is het met uw ziel? Wie weet dat z’n zonden zijn vergeven door het geloof in de Heere Jezus, staat een heerlijke toekomst te wachten!