Het Rechte Spoor – 2024 | Donderdag 29 augustus

Juich voor de HEERE, heel de aarde; dien de HEERE met blijdschap, kom voor Zijn aangezicht met vrolijk gezang (…) Want de HEERE is goed, Zijn goedertierenheid is voor eeuwig. 
Psalm 100 vers 1, 2 en 5

Het lijkt wel steeds vaker te gebeuren: iemand zit lang in de gevangenis – en dan wordt z’n onschuld bewezen. Zo bivakkeerde de Amerikaan Maurice Hastings ruim 38 jaar in de cel. Vorig jaar bleek dat iemand anders de dader was: Kennet Packnett. Die was intussen al overleden. Maurice werd vrijgesproken en vrijgelaten. Hij was ontzettend opgelucht en blij.

Ieder die bevrijd is van zijn zonden en het eeuwige oordeel, heeft alle reden om te juichen van blijdschap. Wij zaten immers niet onschuldig in de ellende. We hadden het ons zelf op de hals gehaald. En toch heeft God ons willen bevrijden.

Hij betaalde er zelfs een enorm hoge prijs voor. Kunnen we het ons voorstellen? Hij liet Zijn eigen Zoon het oordeel ondergaan dat wij hadden verdiend. Wie zich nu tot Hem bekeert, wordt vrijgelaten.

Dat is Gods genade en goedertierenheid, juist omdat we schuldig waren. Voor deze bevrijding prijzen we Hem dan ook. Nu al, en straks als we bij Hem zijn.