Het Rechte Spoor – 2024 | Woensdag 21 augustus

Kom hier niet dichterbij. Doe uw schoenen van uw voeten, want de plaats waarop u staat, is heilige grond.
Exodus 3 vers 5

In het hart van AustraliĆ« ligt de Uluru, een enorme rotsformatie. Vroeger stond die meer bekend als de Ayers rock. Het is sinds 2019 verboden die rode rots te betreden, omdat de plek voor inheemse AustraliĆ«rs heilig is. In augustus 2022 werd voor de eerste keer iemand daarvoor door de rechter bestraft; de man uit de deelstaat Victoria had het gebod overtreden.

Mozes mocht bij het brandende braambos ook niet dichterbij komen, want in het vuur van die doornige struik was God, de Heilige. Het is nodig eerbied voor Hem te hebben!

In de maatschappij nu is veel minder eerbied en respect dan vroeger. De verhouding met de overheden, leidinggevenden, artsen, leerkrachten, ouders en ouderen: alles is veel amicaler geworden. Daar kun je blij mee zijn of niet, maar het is belangrijk om niet de eerbied voor God te verliezen. Hij is de Almachtige, de Alwetende en Alomtegenwoordige. Hij is de Heilige, de Rechtvaardige. Hij is een verterend Vuur. Wie in Christus gelooft, hoeft niet bang voor Hem te zijn, maar eerbied voor Hem is gepast.