Het Rechte Spoor – 2024 | Maandag 12 augustus

De HEERE is mijn Herder, mij ontbreekt niets. Hij doet mij neerliggen in grazige weiden, Hij leidt mij zachtjes naar stille wateren. 
Psalm 23 vers 1 en 2

Twee jaar geleden vertrok een vliegtuig van Ethiopian Airlines vanuit de Sudanese hoofdstad Khartoum naar Addis Abeba, de hoofdstad van Ethiopië. Het vloog het vliegveld echter voorbij. Pas na een tijdje keerde het en landde het alsnog. De beide piloten waren in slaap gevallen en schrokken pas wakker toen er een automatische waarschuwing kwam.

Niet echt een geruststellende gedachte voor de inzittenden! Je wilt graag kunnen vertrouwen op een goede stuurman en kundige leiding. Dan moet je een schaap van de goede Herder worden, van de Heere Jezus Christus.

Zijn schapen ontbreekt het aan niets. Hij leidt ze naar de juiste plekken waar ze kunnen eten en drinken. Dat betekent natuurlijk niet dat alle wensen op hun verlanglijstje worden vervuld. Het betekent wel dat Hij nu op aarde al voor hun zielen zorgt, én dat Hij hen veilig in de hemel zal brengen. – De goede Herder heeft Zijn liefde op het hoogst laten zien door Zijn leven af te leggen voor Zijn schapen. Hij ging voor ons naar het kruis!