Het Rechte Spoor – 2024 | Maandag 22 juli

De vleugels van de struisvogel klapwieken vrolijk (…) Maar zij laat haar eieren achter in de aarde, en verwarmt ze in het stof, en vergeet dat een voet ze kan breken, en dat de dieren van het veld ze kunnen vertrappen. Zij behandelt haar jongen hard, alsof ze niet van haar zijn.
Job 39 vers 16 tot en met 19

De politie in Amsterdam werd vandaag twee jaar geleden ingeschakeld: er liep een struisvogel op straat. Het bleek een nandoe te zijn, maar die werd gewoon uitgelaten door z’n eigenaar. De loopvogel komt uit Zuid-Amerika en lijkt op de Afrikaanse struisvogel en de Australische emoe. De man die hem uitliet, had de nodige papieren bij zich en het dier was ingeënt. De nandoe zag er ook goed uit. Al met al was er geen enkele reden om in te grijpen.

God kenmerkt de struisvogels als dieren die niet voor hun jongen zorgen. Wat een verschil met de trouw van onze God en Vader!

Door het geloof in de Heere Jezus worden we uit Hem geboren, ontvangen we Zijn natuur en zijn we Zijn kinderen. Dat is een onmetelijk voorrecht. Daarvoor kunnen we Hem niet genoeg danken. En nu zorgt Hij elke dag voor ons. We zijn geen moment uit Zijn gedachten. Hij bewijst volmaakte liefde en zorg.