Het Rechte Spoor – 2024 | Woensdag 17 juli

Zo zegt de Heere HEERE: Ook al zend Ik Mijn vier ergste oordelen – zwaard, honger, wilde dieren en pest – naar Jeruzalem om daar mens en dier uit te roeien, zie, dan zullen er toch in overblijven. 
Ezechiël 14 vers 21 en 22

De Amerikaanse staat Florida herbergt naar schatting zo’n 1,3 miljoen alligators. De aaibaarheidsfactor van de beesten ligt niet erg hoog. Ze vreten alles wat voor hun bek komt. In de zomer van 2022 struikelde een 80-jarige dame er. Ze kwam in het water terecht – en ze kwam er niet meer uit. Twee van die monsters ontfermden zich over haar.

Verslindende dieren horen bij de ergste oordelen van God. Net als het zwaard, dus oorlogsgeweld, hongersnoden en epidemieën. Allemaal dingen die we kennen.

Het eindoordeel van God over de mensen is de hel, het vuur dat nooit geblust wordt. Dat is het allerergste oordeel. Vooral ook, omdat er nooit een einde aan komt. Dat oordeel is zó vreselijk dat God het iedereen wil besparen. Hij heeft daarom een vluchtweg aangewezen. Door te geloven in de Heere Jezus ontkom je aan dat oordeel. ’t Is de enige mogelijkheid om gered te worden. Die kans grijp je toch met beide handen aan!