Het Rechte Spoor – 2024 | Vrijdag 12 juli

In het begin schiep God de hemel en de aarde.
Genesis 1 vers 1

De James Webb-ruimtetelescoop werd eind 2021 gelanceerd. Vandaag twee jaar geleden werd de eerste foto getoond. Die liet zien hoe het heelal er 13 miljard jaar geleden uitzag. De wetenschappers willen nog een stapje verder gaan, want zo’n 13,8 miljard jaar geleden vond de oerknal plaats. Als je daar een foto van kunt maken, weet je hoe het heelal is ontstaan.

En daar geven ze 10 miljard dollar voor uit, want zoveel kostte de bouw van de telescoop! Je kunt het gratis in de Bijbel lezen.

God schiep het heelal door een woord te spreken. Dat was ongeveer 6.000 jaar geleden. Dat is redelijk nauwkeurig te berekenen aan de hand van de geslachtsregisters in de Bijbel.

Waarom doen wetenschappers toch zoveel moeite om de evolutie te bewijzen en zo het bestaan van God weg te redeneren? Simpel: dat is hun geweten. Ze weten diep in hun hart dat het fout afloopt als hun Schepper rekenschap van hen zal vragen. Maar met de zonde breken, dát willen ze niet. Dan moet dus de Schepper weggepraat worden. Wat een ontnuchtering zal het voor hen zijn als ze straks voor Hem staan!