Het Rechte Spoor – 2024 | Zaterdag 6 juli

U wierp mij de diepte in, in het hart van de zeeën, een watervloed omringde mij; al Uw baren en Uw golven sloegen over mij heen. 
Jona 2 vers 3

De Slufter is een prachtig natuurgebied op Texel. Vandaag twee jaar geleden stonden daar twee auto’s vast in het zand, ter hoogte van de geul. De twee bestuurders, beiden niet van het eiland, waren bij zonsopgang op het strand gaan crossen. Ze hadden geen rekening gehouden met het slikkerige zand. Met een shovel werden de auto’s weggesleept, vóórdat de vloed kwam opzetten. – Ja, vóórdat de golven van Gods oordeel komen, moet je in veiligheid zijn!

Jona beschrijft zijn ervaringen toen God hem tegenkwam. De profeet was ongehoorzaam en God greep in. Dat was een tijdelijke tuchtiging.

Wie in ongehoorzaamheid aan God sterft, zonder vergeving van z’n zonden te hebben, belandt in het eeuwige oordeel. Dan komt die vreselijke vloed opzetten, al die golven van Gods slagen. De éne golf na de andere; er komt geen einde aan. Vreselijk!

Inderdaad, we moeten veilig zijn, vóórdat het oordeel losbarst. Die veiligheid vinden we alleen bij de Heere Jezus Christus, door het geloof in Hem.