Het Rechte Spoor – 2024 | Donderdag 4 juli

Hij [= Jozef] kreeg nog een andere droom, en vertelde ook die aan zijn broers. Hij zei: Zie, ik heb weer een droom gehad; en zie, de zon, de maan en elf sterren bogen zich voor mij neer. 
Genesis 37 vers 9

De Amerikaanse vlag bestaat uit dertien strepen, rood en wit, en vijftig sterren. Dat is zo sinds 4 juli 1960. Toen de vlag werd ingevoerd, in 1777, bestonden de Verenigde Staten uit dertien staten. Als een nieuwe staat toetrad, bleven het dertien strepen, maar werd er steeds een ster toegevoegd. Volgens een oude bepaling: op 4 juli van het jaar volgend op het jaar van de toetreding. In 1959 sloot Hawaii als vijftigste staat zich aan.

De sterren in Jozefs droom stelden zijn elf broers voor, hoofden van de stammen van Israël. Toen Jozef onderkoning in Egypte geworden was, ging zijn droom in vervulling.

Alle mensen zullen eens voor de grote Koning der koningen buigen. Oud en jong, man en vrouw, rijk en arm. Ieder zal moeten erkennen dat Jezus Christus de Meester is, de Zoon van God en de Zaligmaker. Of Hij ook hun Zaligmaker is, hangt ervan af of zij tijdens dit leven al voor Hem hebben gebogen, God hun zonden hebben beleden en het evangelie hebben aangenomen.