Het Rechte Spoor – 2024 | Donderdag 27 juni

In het huis van Mijn Vader zijn veel woningen; als dat niet zo was, zou Ik het u gezegd hebben. Ik ga heen om een plaats voor u gereed te maken. 
Johannes 14 vers 2

Aan het einde van het tweede kwartaal in 2022 was de gezamenlijke hypotheekschuld van de Nederlanders opgelopen tot boven de 800 miljard euro. Voor het eerst was die grens overschreden. Je moet wel wat overhebben voor een dak boven je hoofd! Of je nu koopt of huurt, goedkoop is het niet.

Is het niet alleen al daarom wonderlijk dat God ons een gratis woning in de hemel aanbiedt? En dat zonder einddatum en ‘met woongarantie’? Nooit wordt er iemand uitgezet. – Nog wonderlijker wordt het als je bedenkt dat wij van onszelf zondaars zijn en God heilig is. Daarom moesten we eerst van onze zonden verlost worden. Anders konden we de hemel niet eens binnenkomen. En omdat we onszelf niet konden verlossen, heeft God Zijn Zoon naar het kruis gezonden om het daarvoor nodige werk te verrichten: Christus volbracht daar het verzoeningswerk.

Nu staat de hemel open voor ieder die in Jezus Christus gelooft. Een eeuwige, hemelse woning is ons beloofd – en de Heere Jezus heeft er de hoge prijs van Zijn bloed voor betaald.



Het dagboek bestellen?