Het Rechte Spoor – 2024 | Donderdag 20 juni

Zie het Lam van God, dat de zonde van de wereld wegneemt! 
Johannes 1 vers 29

In de Groenendijk bij Nieuwerkerk aan de IJssel ontstond in de nacht van 31 januari op 1 februari 1953 een gat van 15 meter lengte. De polders tussen Rotterdam en Leiden dreigden diep onder water te komen te staan. Schipper Arie Evegroen zette zijn aak De Twee Gebroeders met de kop in de dijk. De wind en de stroming deden de rest. De kont van het schip zwenkte en de aak klapte als een sluisdeur in het gat. Het gevaar van de overstroming van een groot deel van de Randstad was afgewend.

Hoe is het mogelijk om het dreigende gevaar van Gods oordeel af te wenden? Alleen door te geloven in de Heere Jezus! Het is heel eenvoudig. Het oordeel dreigt vanwege onze zonden. Wíj konden en kunnen die niet wegdoen. Daarom is Christus gestorven. Daardoor is de zonde weggenomen.

Zíjn bloed reinigt van zonden. Er is geen andere mogelijkheid om ervan verlost te worden. Alleen door Zijn kruis worden we bevrijd van onze zonden en zo gered van het oordeel. We ontvangen het nieuwe leven van God en zijn Zijn kinderen! Het oordeel dreigt niet meer; nee, het ware en hemelse geluk wacht ons.



Het dagboek bestellen?