Het Rechte Spoor – 2024 | Zaterdag 6 april

Hierin is de liefde van God aan ons geopenbaard, dat God Zijn eniggeboren Zoon in de wereld gezonden heeft, opdat wij zouden leven door Hem.
1 Johannes 4 vers 9

Vorig jaar werd ingebroken bij het Keramiekmuseum Princessehof in Leeuwarden. De daders wisten wat ze wilden: ze namen elf voorwerpen mee. Het was allemaal Chinees keramiek, allemaal wereldberoemd. De inbraak lukte, maar op de terugtocht sneuvelden zeven van de elf stuks. – Was die schamele buit die hele inbraak nu waard? Nee, natuurlijk niet. Als alle elf stukken heel gebleven waren, ook niet. En ook niet als die dieven het hele museum hadden leeggeroofd. Ze zullen ervoor moeten boeten – en dat, tot in eeuwigheid. Oók als ze de straf die een aardse rechter oplegt, al hebben gedragen.

Het geldt voor alle zonden die wij mensen bedrijven: de heilige God eist straf. Hij is absoluut heilig. Daarom kan Hij geen enkele zonde door de vingers zien.

Toch verlangt Hij er ook naar om alle mensen genade te bewijzen en gelukkig te maken. In Zijn grote wijsheid heeft God Zelf voor een oplossing gezorgd, eentje die wij niet hadden kunnen bedenken: God legde die vreselijke straf op Zijn eigen Zoon! Zo liet God zien dat Zijn liefde naar ons uitgaat.



Het dagboek bestellen?