Het Rechte Spoor – 2024 | Maandag 1 april

De HEERE zei: Zie, zij vormen één volk en hebben allen één taal (…) Kom, laten Wij neerdalen en laten Wij hun taal daar verwarren, zodat zij geen van allen elkaars taal zullen begrijpen.
Genesis 11 vers 6 en 7


Een Amerikaan van in de vijftig kreeg prostaatkanker. Daardoor liepen zijn hersenen beschadiging op. Als gevolg sprak hij tot aan zijn overlijden met een sterk Iers accent, terwijl hij daarmee nooit te maken had gehad. Vaak is het zo dat mensen woorden moeilijk kunnen vinden of uitspreken. Maar dit gevolg van hersenschade komt slechts zelden voor – en daar is ook best mee te leven. Uiteindelijk is toch het belangrijkste dat we elkaar verstaan.

Dát lukte in Babel niet meer. De mensen wilden in hun hoogmoed samen een toren bouwen tot in de hemel. Ze wilden gewoon God gelijk zijn, ja, zelf God worden. Dat zit zo ingebakken in de mens!

Voor God was het een kleinigheid: Hij greep in en verwarde hun taal. Omdat ze elkaar niet verstonden, trokken ze uit elkaar. Zo ontstonden de vele volken met hun talen. In de hemel is straks één volk, het volk van God. En één taal, de taal van de hemel. Alle verlosten zullen uit één mond God de Vader en Jezus Christus loven en het nieuwe lied toezingen!



Het dagboek bestellen?