Het Rechte Spoor – 2024 | Maandag 24 juni

Werp al uw overtredingen, waarmee u overtreden hebt, van u af en maak u een nieuw hart en een nieuwe geest (…) Ik schep immers geen behagen in de dood van een stervende, spreekt de Heere HEERE, dus bekeer u en leef!
Ezechiël 18 vers 31 en 32

Sinds 1994 kun je met de trein van Frankrijk naar Engeland en omgekeerd. De Kanaaltunnel bestaat uit drie buizen: twee buizen met ieder een spoor, en daartussen een vlucht- en servicebuis. De tunnel is ongeveer 50,5 kilometer lang: van het Franse dorpje Coquelles naar Folkstone in Kent.

Een goede en snelle verbinding is belangrijk. Vooral als het om de lijn naar de hemel gaat. Want daar woont onze Maker. En Hij wenst dat we daar allemaal aankomen.

Door te zondigen, hebben wij roet in het eten gegooid. Omdat Hij heilig is, hebben we het voor onszelf onmogelijk gemaakt door Hem ontvangen te worden. Zelf konden we er ook niets aan veranderen. We waren reddeloos verloren – áls God niet te hulp was gekomen. Hij is niet uit op onze dood, maar wenst dat we leven. Daarom is het noodzakelijk dat we ons bekeren tot Hem en onze zonden belijden en van ons afwerpen. Dan neemt Hij ons vol blijdschap aan!



Het dagboek bestellen?