Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2023 | Zaterdag 7 oktober

Zie het Lam van God, dat de zonde van de wereld wegneemt!
Johannes 1 vers 29

Het woord vaccinatie is afgeleid van het Latijnse woord vacca. Dat betekent ‘koe’. Het verwijst naar de koepokken. Het was allang bekend dat mensen die met koeien werkten, niet of minder ziek werden als de pokken uitbraken. De Britse arts Edward Jenner spoot in 1796 bij een 8-jarige jongen het vocht van een koeienpok in. Hij werd wel een beetje ziek, maar veel stelde het niet voor. Twee maanden daarna infecteerde hij hem met het menselijke pokkenvirus. De jongen bleek er immuun tegen en werd niet ziek. Sinds 1980 is de wereld pokkenvrij verklaard.

De dag komt dat de wereld zondevrij wordt verklaard. Met dat doel kwam de Heere Jezus op aarde. De Zoon van God ging naar het kruis om daar het offer voor de zonde te zijn.

God haat de zonde. Hij wil die wegdoen. Maar Hij kan die niet eenvoudig vergeten, negeren of achter Zich werpen. Nee, het oordeel moest erover worden uitgeoefend. Zijn heiligheid moest tevredengesteld worden. Daarom werd Zijn Zoon het Lam. Hij werd tot zonde gemaakt, zodat er in de eeuwigheid geen zonde meer zal zijn!

Het dagboek bestellen?